yrkesutbildning för lektörerJag har gjort lektörsläsningar med tillhörande manusomdöme i nästan två år nu och tycker verkligen om att läsa och ge feedback på andras manus. Men så har jag känt den sista tiden att jag skulle behöva komma vidare och utvecklas som lektör och redaktör. Har tittat efter kurser på universitetet, men problemet med dem är att de är så akademiska. Det är inte fler akademiska poäng jag behöver om man säger så! 🙂 Snarare praktisk, konkret djupdykning i manusarbete – och, det var nödvändigt att det var på distans.

Så snubblar jag lägligt nog över författarcoach Ann Ljungbergs alldeles sprillans nya yrkesutbildning för lektörer! Jag behövde inte fundera särskilt länge – det här är den kurs jag letat efter. Förutom att lära mig ännu mer om att ge återkoppling på manus kommer jag på det här sättet som en bonus få ännu mer kött på benen gällande dramaturgi, karaktärer, story, gestaltning … ja, allt jag har velat fördjupa mig i ännu mer som lektör, men som jag även får nytta av i mitt arbete som redaktör.

Första Skype-mötet är i eftermiddag, ser så fram emot det.

Här kan du läsa mer om vad en lektör gör!