Oj, vad tiden går fort ibland! Det sista halvåret har bara blåst förbi och snart, snart kan jag kalla mig för diplomerad lektör – som en av 12 (lärjungar :-)) på Sveriges första Yrkesutbildning för lektörer, arrangerad av superinspirerande Ann Ljungberg. Om exakt en vecka är det examensdags i Stockholm. Det har inte bara varit en jättebra och inspirerande utbildning med massor av manusgrottning och -bearbetning från alla håll och kanter, det har också varit en helt fantastisk samling människor som jag har fått lära känna. Alla med sin särskilda vinkel in i bokmanusvärlden som alla har frikostigt bjudit på erfarenheter, tips och råd. Det är roligt att vi inte känns som konkurrenter utan verkligen kollegor. Olika fortsatta samarbeten planeras för fullt, vilket är tur, för det hade känts för sorgligt om vi nu skulle gå skilda vägar.

Vinterskolan – skriv en roman

Vill du ge ditt skrivande en skjuts i vinter? Som helt nybakad diplomerad lektör får jag och mina kollegor tillfälle att skrivcoacha och ge respons på Anns onlineskrivkurs Vinterskolan – skriv en roman. Den sträcker sig över 10 veckor och startar den 5 december och riktar sig till dig som:

  • vill skriva lite varje dag
  • vill påbörja eller fördjupa ett romanprojekt
  • och/eller vill få struktur i både romanen och skrivprocessen.

I Vinterskolan får du ett stort coachingbrev varje vecka och lektioner med skrivuppgifter varje dag. Under 10 veckor får du tips, stöd och verktyg för att skriva första utkastet till din roman. Responsen består av skriftlig feedback på 10 sidor av ditt skrivna manus. Antingen skickar du in en sida i veckan, eller så sparar du alla 10 sidor till ett och samma tillfälle. Självklart går det också att lägga till för ytterligare respons om du vill det.
Här finns mer information och anmälningslänk om du vill ha mig som handledare i målet mot en färdig roman. Vill du hellre ha någon annan av mina eminenta kollegor hjälper jag dig naturligtvis med det. Specifika frågor om kursen besvaras av Ann Ljungberg.

vinterskolan: skriv en roman