Sagt om Bokstavligt Talat

“Emma är en vass redaktör och korrekturläsare och missar aldrig en deadline. Hon är mycket lätt att samarbeta med och väldigt uppskattad av våra författare.” / Carola Rääf, förläggare Hoi Förlag

“Emma Åhlén engagerades av Cykelfrämjandet under hösten 2018 för att hjälpa till med ett gediget kurs- och utbildningsmaterial [som redaktör]. Emma genomförde uppdraget med mycket gott resultat och alla inblandade var mycket nöjda. Emma svarade alltid snabbt och var lätt att kommunicera med. Våra förväntningar uppfylldes mycket väl genom hela projektet.

Emma är snabb, noggrann och har en fantastisk känsla för språk och språkkunskap. Jag kan med nöje lämna mina bästa rekommendationer.” /Anna Asplind, Cykelfrämjandet Malmö

“Jag och mina kollegor är väldigt glada över samarbetet som vi hittills haft med Emma. Hon är en mycket begåvad skribent som ständigt strävar efter att leverera högsta kvalitet oavsett belastning. Det jag gillar allra mest är hennes inställning till arbetet då hon alltid bidrar med feedback för att effektivisera arbetsprocessen. Jag kan varmt rekommendera Emma till framtida uppdragsgivare som söker efter en självgående skribent som tar egna initiativ.” /Oscar Ljunggren, chefredaktör, Giraff Publishing

“Att samarbeta med Emma är en ren fröjd! Hon är lyhörd, en skicklig skribent som kommer med egna idéer som förbättrar innehållet i stort och är bra på att återkoppla snabbt.” /Sanna Sporrong, Sporrong Form

“Jag är supernöjd med vårt samarbete! Det har varit enkelt att arbeta med dig, Emma eftersom du har varit både tydlig, proffsig och engagerad i mitt bokprojekt. Det har känts som att ha någon att hålla i handen när man är lite vilsen. Jag förväntade mig att få tips på hur jag kan göra ändringar för att göra boken mer tillgänglig och förståelig. Mina förväntningar uppfylldes med råge och jag är väldigt nöjd över den klarsynta och tydliga återkoppling jag fått.” /Malin Svanholm Yoga, redigering

“Emma är snabb, noggrann och bra på att kommunicera.” /Anette Nyman, LL-förlaget

“Jag upplevde redigeringsarbetet som både smärtsamt och njutningsfullt. Smärtsamt därför att man ibland måste skära i partier man gillar, njutningsfullt därför att slutresultatet/helheten blir så mycket vassare. Emma är på textens sida, hon vill att den ska nå sin högsta potential. Hon har en klar blick över manuset, som en dirigent över ett musikstycke. Jag litade kort sagt på henne.” /Johan Björkstedt, författare Hoi Förlag

“Tack Emma för ditt engagemang, din kunskap i samband med språkgranskning och korrekturläsning av boken. Du gav så bra service när det gällde att svara på frågor och att förklara. Din feedback var konstruktiv och hjälpte till att få ett bra resultat. Hela ditt arbetssätt förmedlade ett professionellt engagemang. Blir det fler böcker så är det Bokstavligt Talat med dig Emma som får uppdraget igen!” /Ulrika, Måbrarummet

“Tack för ditt arbete med mina böcker. Du har verkligen varit lyhörd för mina önskemål, samtidigt som du framlagt förslag på korrigeringar som lyft slutresultatet avsevärt. Ditt tålamod och din noggrannhet med detaljer gör att jag kommer att välja Bokstavligt Talat även till mina kommande produktioner.” /Bengt Bohm, G&V Böcker, sättning   

“Tydlig, snabb och trevlig kommunikation samt proffsig leverans av språkgranskning och korrektur. Tack för ett gott samarbete!” /Hanna

“Med så här fantastisk hjälp kan böckerna inte bli annat än succé. Tack Emma för ett mycket bra samarbete. Uppskattade verkligen din snabba återkoppling varje gång jag undrade över något. Hoppas vi hörs snart igen!” /Gunilla Bergstrand – beställare av korrektur av Blinka lilla stjärna och Barnet i Kupolen.

”Inte förrän jag läst igenom och smält Emmas utlåtande förstod jag vidden av att få en lektörs synpunkter på mitt manus. Hennes sätt att analysera texten gav mig ny lust och inspiration att ta tag i det på nytt. Emma har förmågan att förhålla sig till det skrivna med respekt och kan konsten att balansera mellan det som är positivt och det som skulle vinna på att ändras på ett eller annat sätt.” /Helene E, lektörsutlåtande

“Du är alltid lika glad och trevlig att samarbeta med och det märks att du tycker att jobbet är roligt. Korrekturläsningen är alltid korrekt och leveranserna kommer i tid. Både jag själv och mina författare upplever kontakten med dig som mycket positiv och vi kommer så klart att anlita dig fler gånger i framtiden.” /Lisa Rodebrand, Förläggare på Fantasiförlaget

“Jag tycker det [utlåtandet] var utmärkt. Du lyfter fram det som är bra, vilket ger mig en boost att fortsätta skriva, samtidigt som du klart och tydligt pekar på de delar som kan utvecklas.” /Ulrika E A, första kapitel-analys

“Det var ett samarbete som präglades av god och positiv ton. Du hade många bra idéer om hur min pressrelease skulle utformas och jag är mycket nöjd med och har haft stor användning av slutresultatet.” /Magnus D, pressmeddelande