shutterstock_430061770

Med passion för engagerande historier och funktionsrätt

Jag som driver Bokstavligt Talat heter Emma Åhlén och har sedan 2013 hjälpt författare, förlag och företagare att vässa sina manus och texter.

Med min bakgrund som beteendevetare och kommunikatör jobbar jag allra helst med texter som rör hälsa, relationer, personlig utveckling och inkludering. Men jag väljer framför allt projekt med hjärtat, där jag har ett engagemang och där jag känner att jag har något att bidra med. Just nu pluggar jag (till arbetsterapeut 🙂 ) och kan bara åta mig ett mycket begränsat antal uppdrag.

Du och ditt manus kan vara 100 % trygga hos mig. Jag diskuterar aldrig innehåll, idéer eller något annat som rör vårt manusarbete med någon annan.

Tidigare har jag jobbat bl a som handläggare på kommunen, inom missbruks- och kriminalvård och som kommunikatör. Jag drivs av att göra skillnad och trivs som allra bäst när jag får hjälpa människor framåt och nå sina mål. 

Rent geografiskt befinner jag mig utanför Lund i Skåne, men mina kunder finns över hela landet då jag jobbar framför allt digitalt.

Utbildningar och kurser

  • Arbetsterapeutprogrammet, Lunds universitet (färdig 2025)
  • Fil kand förlags- och bokmarknadskunskap, Lunds universitet
  • Yrkesutbildningen för lektörer, Litterära Konsulter
  • Fil mag sociologi, Lunds universitet
  • Fil kand medie- och kommunikationsvetenskap, Göteborgs universitet
  • Social media manager, Social Media Academy

Kontakta mig